Contact
Mijn UnitedConsumers

Actuele brandstofprijzen

Gemiddelde Landelijke Adviesprijzen

Wij berekenen iedere dag de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA) voor benzine, diesel en LPG. Deze prijs stellen wij vast op basis van de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen in Nederland.

Logo BP Logo Esso Logo Shell Logo Texaco Logo TotalEnergies
BP Esso Shell Texaco TotalEnergies

Met uw UnitedConsumers (UC) tankkaart krijgt u altijd korting op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs. Uw korting kan oplopen tot meer dan € 50,00 per jaar. Met meer dan 600 aangesloten tankstations in Nederland is er altijd een tankstation bij u in de buurt.

Vraag uw tankkaart aan

GLA *
€ 2,107
Verschil **
0,1
GLA *
€ 1,928
Verschil **
0,2
GLA *
€ 1,047
Verschil **
-0,1
GLA *
€ 2,249
Verschil **
-0,5
GLA *
€ 2,199
Verschil **
0,0
GLA *
€ 2,270
Verschil **
0,2
GLA *
€ 2,018
Verschil **
0,2
Datum overzicht: 1 december 2023
* GLA = Gemiddelde Landelijke Adviesprijs in euro's per liter.
** Verschil in centen t.o.v. gisteren

Klik hierboven op de brandstof om te zien hoe de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs tot stand is gekomen.

Brandstofprijzen in Europa

Als het om brandstof gaat, is Nederland een van de duurste landen van Europa. De accijns- en belastingdruk van de overheid zorgt voor de hoge brandstofprijzen in ons land. Bekijk de brandstofprijzen in Europa.

Brandstofprijzen historie

Sinds 2001 houdt UnitedConsumers de brandstofprijzen voor u bij. Kijk hier hoe de historie van brandstofprijzen was in de afgelopen jaren en wat de hoogte- en diepte-records zijn geweest.

Brandstof benamingen

Tankstations zijn verplicht om brandstofstickers te plaatsen op hun pompen. In het onderhoudsboekje en de tankklep van uw auto staat welke brandstof geschikt is voor uw voertuig. Voor benzine kennen we bijvoorbeeld de E5 en E10 sticker en diesel wordt aangeduid met een B7 sticker.

De stickers op de tankpistolen kunnen voor verwarring zorgen. Bekijk daarom hier alle benamingen van de brandstoffen in Europa.

Benzineprijs

Nederlandse automobilisten tanken in 75% van de gevallen benzine ofwel Euro95 en op deze brandstof kunt u veel besparen. Want met de tankkaart van Unitedconsumers krijgt u tot 3 cent extra korting op de pompprijs. Bekijk hier de actuele benzineprijs.

Opbouw brandstofprijs

De prijs van brandstof is niet alleen afhankelijk van de productiekosten van de brandstof. U betaalt ook transportkosten, accijns en btw. Lees hier meer over de opbouw van brandstofprijzen.

Ook besparen op uw autoverzekering

Wilt u naast besparen op uw brandstof ook besparen op uw autoverzekering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen op inhoud en prijs. Zo weet u zeker dat u uitstekend én voordelig verzekerd bent. Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Autoverzekering vergelijken