Contact
Mijn UnitedConsumers

Energie vergelijken: gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken loont! Door energieprijzen te vergelijken, kunt u namelijk besparen op uw vaste lasten. Bij UnitedConsumers kiest u altijd voor zeer scherpe energieprijzen.

Zo houdt u meer over voor bijvoorbeeld een dagje weg met de hele familie of een leuk cadeau voor uzelf.

Bekijk mijn persoonlijke aanbod

energie vergelijken


 

Waarom is het slim om energie te vergelijken?

Met het vergelijken van energie komt u te weten of u niet teveel betaalt voor uw gas en stroom. In 2023 zijn de energieprijzen gedaald, waardoor nieuwe contracten vaak goedkoper zijn dan bestaande energiecontracten. Dus: mogelijk bent u bij een andere energieleverancier goedkoper uit! Dit zijn de belangrijkste voordelen van energie vergelijken:

 • De besparing per jaar kan oplopen tot honderden euro's.
 • U krijgt bij het overstappen van leverancier vaak een aantrekkelijke welkomstkorting.
 • Als u bijvoorbeeld bent verhuisd of het aantal personen in uw huishouden is veranderd, vindt u met energie vergelijken de beste deal bij uw situatie.

Energie vergelijken
bij UnitedConsumers

Vergelijk onze energieprijzen en profiteer nu 1 jaar lang van vaste tarieven onder het prijsplafond. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

 • 100% Nederlandse groene stroom
 • Ontvang € 120,00 extra korting
 • 1 jaar lang zekerheid
   
Postcode
Huisnr.
 

 

Gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken is in feite het vergelijken van stroom- en gasprijzen. Misschien wilt u enkel gasprijzen vergelijken omdat u zelf uw stroom opwekt, of juist enkel stroomprijzen vergelijken omdat u geen gas in uw woning heeft. Het is dan wel zo fijn om te weten hoe u gas en stroom kunt vergelijken.

energie en gas vergelijken

Gas vergelijken

De gasprijs voor de variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn gasprijzen. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele leveringskosten. De uiteindelijke gasprijs bestaat namelijk uit de kale gasprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, btw en netbeheerkosten.

 

energie en stroom vergelijken

Stroom vergelijken

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere energieleverancier bepaalt zelf de stroomprijs. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele kosten. De uiteindelijke stroomprijs bestaat namelijk uit de kale stroomprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, netbeheerkosten en btw.


dirk expert energie

bespaartip zorgverzekering Tip van onze expert

"Heeft u zonnepanelen? Energie vergelijken met zonnepanelen werkt eigenlijk hetzelfde als zonder. Wel is gas vergelijken in uw geval mogelijk belangrijker dan stroom vergelijken, omdat u een groot deel van uw stroom zelf opwekt."

Dirk Mutsaers - Expert energie


 

Energie vergelijken: opbouw van de energieprijs

Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn energieprijs en bestaat uit vaste en variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m³ gas en kWh stroom. De vaste leveringskosten betaalt u bovenop de variabele leveringskosten. Het is verstandig om hierop te letten tijdens het energie vergelijken.

Meer over energieprijzen


 

Vergelijk energieprijzen en stap over

Energie vergelijken en overstappen is zo geregeld! Kies voor 100% groene stroom tegen voordelige tarieven.

 • Simpel en binnen 5 stappen vergelijkt u energie.
 • Wij zeggen gratis uw huidige contract voor u op.
 • Ruim 500.000 deelnemers van UnitedConsumers gingen u voor.

afbeelding

Start met besparen


Veelgestelde vragen over energie vergelijken

Het beste moment om energie te vergelijken en over te stappen is meestal als uw huidige energiecontract (bijna) afloopt. Daarmee profiteert u van voordelige nieuwe tarieven én voorkomt u dat u een opzegboete van uw vorige leverancier krijgt.

Nu energie vergelijken

Bij energie vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele prijs die de energieleverancier hanteert. De variabele prijs is namelijk de prijs die u betaalt per m³ gas en kWh stroom.

Daarnaast is het belangrijk dat u energieprijzen vergelijkt op basis van hetzelfde soort energiecontract (1 of 3 jaar), dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel). Bekijk ook eens onze tips bij het vergelijken van energie.

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Energie vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

 • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
 • Uw energieverbruik.

Uw energieverbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

UnitedConsumers hanteert variabele en vaste leveringstarieven. Variabele tarieven houden in dat wij de leveringstarieven voor stroom en gas (de tarieven per kWh en m3 en de vaste leveringskosten) vier keer per jaar kunnen aanpassen. Ons aanbod is gebaseerd op de actuele marktprijs en kan dagelijks wijzigen. Bij vaste leveringstarieven zijn er geen aanpassingen gedurende het jaar. > Bekijk het huidige aanbod

Bent u al klant bij UnitedConsumers? Bekijk uw huidige tarieven in Mijn UnitedConsumers.

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van energie direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een opzegboete betalen.
 • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Bij het vergelijken van leveranciers van energie, kijkt u uiteraard naar de prijs. Maar u kunt meer zaken overwegen: kiest u bijvoorbeeld voor een groene energieleverancier, of de beste klantenservice?

Wij zijn geen onafhankelijke energievergelijker. Wat UnitedConsumers wél doet, is maandelijks grote energieleveranciers vergelijken. Op basis daarvan bepalen wij onze eigen energieprijzen.

Bekijk onze tarieven

Ik heb een andere vraag