Contact
Mijn UnitedConsumersSim only vergelijken: vergelijk en kies uw sim only abonnement

Sim only vergelijken is een goed idee! Want u wilt uiteraard verzekerd zijn van de beste deal. Een sim only is een abonnement zonder toestel en daarom relatief voordelig. Door verschillende sim only abonnementen te vergelijken, weet u zeker dat u het beste sim only abonnement uitkiest voor uw persoonlijke situatie. Zo betaalt u nooit te veel!

Sim only vergelijken


 • Goedkoop internet en bellen 
   
 • Ruim aanbod aan providers 
   
 • Besparen door lage maandlasten
   

Vergelijk sim only


Waarom sim only vergelijken?

Na een paar klikken weet u of u kunt besparen op kosten voor uw mobiele abonnement. Deze besparing kan oplopen tot tientallen euro's per jaar. Sim only vergelijken heeft zin als uw abonnement binnen vier maanden afloopt: dan kunt u kosteloos overstappen naar een andere provider. Bepaal bij het vergelijken welk sim only abonnement u nodig heeft. U krijgt een overzicht te zien van de beste sim only deals op dit moment. Handig!

Tip: wilt u niet wachten met een nieuw sim only abonnement vergelijken? Bij sommige providers kunt u maandelijks sim only opzeggen. Ga na of dit ook voor uw sim only abonnement geldt.

Wanneer sim only vergelijken?

Sim only vergelijken is slim op het moment dat u een nieuw, goedkoper abonnement zoekt bij uw huidige toestel. Een andere mogelijkheid: u heeft net een nieuw los toestel aangeschaft óf u bent dit van plan. Ook dan is een goedkoop sim only abonnement iets voor u!

Let op: uw mobiele telefoon moet simlockvrij zijn, om over te kunnen stappen naar een sim only abonnement van een andere provider.


Sim only abonnement vergelijken: 3 stappen

Vergelijk sim only eenvoudig in 3 stappen:

Stap 1: stel uw voorkeuren in.

Sim only vergelijken begint met het instellen van uw voorkeuren. Hoeveel GB data wilt u, hoeveel belminuten en sms'en moet uw sim only abonnement bevatten en wat is uw budget? Verplaats de oranje gekleurde bol op de groene schuifbalk naar rechts om uw voorkeur in te stellen.

Stap 2: het beste sim only abonnement kiezen.

U krijgt nu aanbiedingen te zien bij het sim only abonnement dat bij u past. Nu is het tijd om de sim only prijs te vergelijken! Kies nu de provider naar uw wens. 

Stap 3: vul uw gegevens in.

Kies uw contractduur, selecteer uw bundel en plaats deze in uw winkelwagen. Vul in het volgende scherm uw gegevens in. U bent er bijna! Controleer uw gegevens en onderteken de aanvraag voor uw nieuwe sim only abonnement. Wij sturen u direct een bevestiging van de aanvraag en u ontvangt bericht van ons, wanneer uw aanvraag is goedgekeurd. Wij regelen verder de overstap voor u. 


Sim only vergelijken bij UnitedConsumers

Voor sim only vergelijken zit u goed bij UnitedConsumers. U profiteert namelijk van scherpe deals via de beste providers, extra korting en wij regelen kosteloos het nummerbehoud bij uw nieuwe sim only abonnement!

award

Altijd de beste deal

Wij vergelijken alle sim only abonnementen van de beste providers. Zo betaalt u nooit teveel!

 

duim

Gratis nummerbehoud

Eenvoudig een nieuw sim only abonnement afsluiten én uw nummer behouden? Wij regelen het voor u!

 

munten

Elke maand korting

Vergelijk een sim only abonnement én profiteer van maandelijkse korting tot € 60,00 per jaar.


Sim only vergelijken provider

Bij ons kunt u voordelige abonnementen bij uw nieuwe smartphone vergelijken. Door ons ruime aanbod van de beste providers vindt u altijd een abonnement dat aansluit op uw voorkeuren en budget!

Tip: heeft u bij het vergelijken van onze smartphones een keuze gemaakt? Dan vindt u aan de linkerzijde van de pagina een menu, waarop u uw providerkeuze kunt aanvinken. Vergelijk zo verschillende abonnementen bij uw telefoon, bij de provider van uw keuze.

Providers vergelijken

De grootste providers zijn Odido, KPN en Vodafone. Deze maken gebruik van een eigen netwerk, en bieden een snelle en stabiele verbinding met een goede dekking:

 

odido

kpn

vodafone

Internetsnelheid* 10, 300, 600 of 1.000 Mbit/s 500 Mbit/s 1.000 Mbit/s
Databundel 2, 10 of 15 GB
Onbeperkt
3, 12 of 20 GB
Onbeperkt
2,5 of 10, 20 of 50 GB
Onbeperkt
Looptijd 12 of 24 maanden 1, 12 of 24 maanden 12 of 24 maanden

* Goed om te weten: het gaat om de maximale snelheid die gehaald kan worden. De werkelijke snelheid ligt vaak lager.

pijltje

De volgende providers maken gebruik van het netwerk van KPN, Odido of Vodafone. Deze bieden vaak extra voordelige sim only abonnementen aan:

 

ben

youfone

lebara

Netwerk Odido KPN KPN
Internetsnelheid 200 of 300 Mbit/s 200 Mbit/s 75 of 150 Mbit/s
Databundel 2, 5, 10, 15 of 20 GB 15 of 20 GB 10, 15 of 20 GB
Looptijd 1, 12 of 24 maanden 12 of 24 maanden 1 of 24 mnd

* Goed om te weten: het gaat om de maximale snelheid die gehaald kan worden. De werkelijke snelheid ligt vaak lager.

pijltje


Veelgestelde vragen over sim only vergelijken

Ja, dat kan vanaf vier maanden voor het einde van uw huidige contract. Heeft u al een abonnement met of zonder toestel? U kiest gemakkelijk voor een nieuw sim only abonnement met de bundel die u wenst. Én neemt uw huidige telefoonnummer gratis mee naar uw nieuwe abonnement. U kunt dus direct starten met sim only vergelijken!

Abonnement verlengen

Natuurlijk wilt u niet te veel betalen voor uw abonnement. De goedkoopste sim only vergelijken is dus een goed idee. Hoe doet u dat? We geven u een aantal tips:

 • Tip 1: Check de (actie)voorwaarden van de provider van uw keuze. Mogelijk betaalt u tijdelijk geen aansluitkosten óf profiteert u van andere voordelen als u nu overstapt.
 • Tip 2: Kies een bundel die niet te klein is. Als u de bundel opmaakt en data of belminuten tekort komt, betaalt u bij veel providers hogere buitenbundelkosten. Het is dus voordeliger om een iets grotere bundel te kiezen.
 • Tip 3: Kies voor een lange looptijd. Als u voorlopig niet van plan bent om over te stappen naar een andere provider, dan is een sim only abonnement van twee jaar het meest voordelig.

Sim only vergelijken

Als u naar het buitenland gaat, wilt u uiteraard ook uw sim only onbeperkt internet abonnement benutten. Binnen de EU kunt u in de meeste landen gewoon uw bundel gebruiken zoals u dat gewend bent, zonder dat u bij hoeft te betalen. In landen die niet bij de EU horen, heeft u echter wel te maken met extra kosten voor roaming

Let echter wel op het feit dat de meeste providers andere regels hanteren voor het gebruik van onbeperkt internet in het buitenland. Vaak zit hier namelijk een datalimiet aan. Verbruikt u meer data? Dan moet u bijbetalen. Wij adviseren u daarom altijd, voordat u op reis gaat, bij uw provider na te vragen of u een datalimiet in het buitenland heeft en wat deze limiet is.

Dat hangt van uw dataverbruik af. Als u af en toe een bericht stuurt of iets opzoekt in uw browser, heeft u wellicht al genoeg aan 5GB of minder. Als u muziek of series streamt, dan loopt uw dataverbruik flink op. In dit geval is het slim om te kiezen voor veel GB's of onbeperkt internet.

Vergelijk sim only databundels

Met een onbeperkt bellen sim only abonnement kunt u onbeperkt kunt bellen, maar let op dat hierbij wel een Fair Use Policy geldt. Het is dus niet de bedoeling dat u 24 uur per dag belt. Maar bij normaal gebruik blijft u gemakkelijk binnen de grenzen van deze Fair Use Policy.

In de praktijk is onbeperkt bellen vooral rendabel voor zakelijke bellers. Bedrijven bellen over het algemeen meer dan particulieren, waardoor ze met een sim only abonnement voor onbeperkt bellen de onvoorspelbare variabele kosten uitschakelen en een vast, laag maandtarief krijgen. 

Hetzelfde geldt voor een sim only abonnement met onbeperkt internet. De Fair Use Policy voorkomt dat u bijvoorbeeld dag en nacht films downloadt. Bij normaal gebruik hoeft u zich daar geen zorgen om te maken en gedraagt uw sim only zich als een abonnement met onbeperkt internet en onbeperkte belminuten.

U ontvangt bij uw nieuwe sim only abonnement een simkaart, die u plaatst in de telefoon waarop u het abonnement gaat gebruiken. Veel nieuwe telefoons hebben daarnaast een eSIM, dit is de digitale opvolger van de (nano)simkaart. Deze is ingebouwd in het toestel zelf, waardoor u geen fysieke simkaart in uw toestel hoeft te plaatsen.

Ik heb een andere vraag