Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Veelgestelde vragen over uw zorgverzekering

Een zorgverzekering kan best ingewikkeld zijn, dat begrijpen wij heel goed. Hieronder hebben we de veelgestelde voor u op een rijtje gezet. U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Daarom staan ook wij voor u klaar. 


 

Algemene vragen

Basisverzekering

De basisverzekeringen van UnitedConsumers zijn exact hetzelfde als die van VGZ. Wel bieden wij natuurlijk een leuk collectief voordeel voor onze deelnemers.

Aanvullende verzekeringen

De aanvullende verzekeringen van UnitedConsumers zijn niet hetzelfde als die van VGZ. Bij UnitedConsumers heeft u de keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen. Zo is er altijd een pakket dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien ontvangt u 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

U kunt uw zorgverzekering jaarlijks tussen 12 november en 31 januari wijzigen. Het wijzigen van uw zorgverzekering na 31 januari is in de meeste gevallen niet mogelijk. Uw verzekering loopt namelijk van 1 januari tot en met 31 december. U kunt dus niet zomaar op 1 augustus uw zorgverzekering wijzigen.

Situaties waarin de polis wel tussentijds gewijzigd kan worden / u een zorgverzekering halverwege het jaar af kunt sluiten:

Mijn pakket wijzigen

Het overstappen van zorgverzekering is eenvoudig. Wij regelen dat volledig voor u. Daarvoor is het belangrijk om u voor 31 december aan te melden. Indien u zelf uw zorgverzekering wilt opzeggen, kunt u dit uiteraard ook doen door middel van een opzegbrief.

>  Meer over opzeggen

Na het online afsluiten van een zorgverzekering heeft u een wettelijke bedenktijd van 14 dagen, nadat u de polis thuis heeft ontvangen. Let er wel op dat u wettelijk verplicht bent om een zorgverzekering te hebben.

U kunt uw zorgverzekering van 12 november tot en met 31 december opzeggen. U heeft vervolgens tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.  

Opzeggen voor 1 januari

Wanneer u tussen 12 november en 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, zeggen wij uw huidige zorgverzekering automatisch voor u op. De opzegging wordt automatisch geregeld dankzij uw burgerservicenummer (BSN). U hoeft enkel te wachten op de polis van uw nieuwe zorgverzekeraar.

Opzeggen na 1 januari

Wanneer u zelf uw huidige zorgverzekering voor 31 december opzegt, heeft u tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat dan - met terugwerkende kracht - per 1 januari in. U ontvangt daarom vaak eenmalig een factuur van een dubbele premie: van zowel januari als februari.  

Zelf oude zorgverzekering opzeggen

Wilt u liever zelf uw zorgverzekering opzeggen of moet u dit omdat u na 31 december wilt overstappen? Dan kunt u ons telefonisch bereiken via 088 222 27 69. Wij kunnen u ook terugbellen als u dat fijner vindt.

Bel mij terug

Met de UnitedConsumers Zorg app kunt u eenvoudig een rekening declareren. Maak een foto van uw rekening, controleer deze en verstuur via de app. Binnen 5 werkdagen ontvangt u de vergoeding op uw bankrekening.

Meer over declareren

Voor de premiebetaling maken wij gebruik van een maandelijks automatische incasso. De incasso voor de premie van de volgende maand vindt standaard plaats op 27e. De enige uitzondering hierop is als de 27e in het weekend valt. In dat geval vindt de incasso vóór het weekend plaats.

Heeft u zorg nodig, maar bent u niet zeker naar welke zorgverleners u kunt gaan? In de Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt waar wij een contract mee hebben. Wel zo fijn!

Naar de Zorgzoeker

Wij bieden in samenwerking met VGZ onze eigen, unieke zorgverzekeringen aan. U sluit een zorgverzekering van UnitedConsumers (door VGZ) af en dat houdt in dat VGZ officieel uw zorgverzekeraar is. Uw adreswijziging wordt automatisch doorgegeven aan de zorgverzekeraar. U hoeft uw adreswijziging dus niet door te geven bij VGZ.

In verband met privacy ontvangen wij uw adreswijziging niet van VGZ. Deze dient u zelf door te geven aan ons. Dit is belangrijk, want zonder het juiste adres kunt u geen (noodzakelijke) post meer van ons ontvangen. Bij een verhuizing kunt u uw nieuwe adresgegevens doorgeven aan onze klantenservice. Zij zullen ervoor zorgen dat uw nieuwe adres in onze administratie komt te staan.

Emigratie kan gevolgen hebben voor uw zorgverzekering. Afhankelijk van het land waar u gaat wonen en of u nog inkomen uit Nederland ontvangt, wordt beoordeeld of u nog verzekeringsplichtig bent. Ook voor gezinsleden kan de verzekeringsplicht en het recht van vergoeding op medische zorg wijzigen bij emigratie.

Meer over emigreren

Met de UnitedConsumers Zorg app kunt u eenvoudig uw zorgkosten declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. U logt gemakkelijk in op de UnitedConsumers Zorg app met uw pincode of vingerafdruk. De UnitedConsumers Zorg app is te downloaden voor Android en iOS.

UnitedConsumers Zorg app

Meestal kunt u met uw klacht bij ons terecht. In sommige gevallen kunt u beter bij een andere instantie terecht met uw klacht. Bijvoorbeeld:

U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Om het u makkelijk te maken, hebben wij alle vergelijkbare basisverzekeringen van VGZ voor u op een rij gezet.

> Nagenoeg gelijke polissen


 

Vrije keuze in artsen en zorgverleners

Als u in Nederland woont, bent u verplicht een basisverzekering af te sluiten. U mag wel zelf bepalen naar welke huisarts of zorgverlener u gaat. Deze zogeheten vrije artsenkeuze is wettelijk vastgelegd.

Vind een zorgverlener

U mag altijd zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat: met of zonder contract. Houd er echter rekening mee dat uw keuze invloed kan hebben op uw vergoeding.

Als u kiest voor een zorgverlener die een contract heeft met de zorgverzekeraar, dan krijgt u 100% van de zorgkosten uit de basisverzekering vergoed. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract met uw zorgverzekeraar? Dan valt de vergoeding mogelijk lager uit. Voor onze basisverzekeringen gelden de volgende vergoedingen:

Bewuste Keuze

Budgetpolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief vraagteken

Bekijk

 

Basis Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief

Bekijk

 

Eigen Keuze

Combinatiepolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding tot vergoeding 

vergoeding afhankelijk van zorgsoort vraagteken

Bekijk

> Bekijk ook de vergoeding van Ruime Keuze

In de praktijk is het niet altijd makkelijk om over te stappen naar de huisarts of specialist van uw keuze. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:
 • U woont te ver van de zorgverlener.
 • De behandelaar heeft een wachtlijst.
 • De (huisartsen)praktijk heeft het maximaal aantal patiënten bereikt.
 • De behandelaar van heeft geen contract met uw zorgverzekeraar afgesloten, waardoor de behandeling niet of gedeeltelijk wordt vergoed.

Met een zorgverzekering mag u zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat. Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan weet u zeker dat u uw zorgkosten vergoed krijgt.

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Kiest u voor een zorgverlener met contract? Dan bent u gegarandeerd van goede zorg. Ook voorkomt u dat u zelf moet bijbetalen.

Naar de UnitedConsumers Zorgzoeker

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ kunt u in alle Nederlandse ziekenhuizen terecht.

Naar de UnitedConsumers Zorgzoeker

Dringende zorg in het buitenland nodig? Bel altijd eerst het VGZ alarmnummer: 040 297 55 50.

Als u voor planbare zorg naar het buitenland gaat, is het slim om van tevoren te bekijken wat de vergoeding is voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland. Om niet-spoedeisende zorg in het buitenland vergoed te krijgen, kiest u voor een zorgverlener met contract. Wilt u weten welke buitenlandse zorgverleners gecontracteerd zijn? Bekijk ze in onze UnitedConsumers Zorgzoeker.

Heeft u in het buitenland een nota voor zorg zelf betaald? Dan kunt u deze na uw bezoek aan het buitenland declareren. U kunt uw buitenlandse nota eenvoudig declareren via de UnitedConsumers Zorg app. Het enige wat u hoeft te doen is de UnitedConsumers Zorg app downloaden, een foto maken van uw buitenlandse zorgnota en de nota versturen.

In november en december is VGZ druk bezig met de contractering van zorgverleners voor volgend jaar. In de 17 jaar dat UnitedConsumers met VGZ samenwerkt, is het niet voor gekomen dat er één ziekenhuis of meerdere geen contract met VGZ hadden. Wij verwachten dan ook dat VGZ voor het einde van het jaar alle contracten rond heeft. Via de UnitedConsumers Zorgzoeker kunt u de contractering in de gaten houden. De informatie over ziekenhuizen wordt dagelijks bijgewerkt.

Om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, worden er contracten gesloten met zorgverleners. Er worden afspraken gemaakt over de tarieven, kwaliteit en de service. Bijvoorbeeld over hoe snel u een behandeling kunt krijgen en wat de behandeling kost. Zo hoeft u niet te lang te wachten voordat u geholpen wordt.

Doordat er afspraken over de prijs worden gemaakt, blijft de zorg ook voor iedereen betaalbaar. Sommige ziekenhuizen rekenen twee- tot tienmaal zoveel als andere ziekenhuizen voor dezelfde behandeling. U als verzekerde loopt daardoor de kans een onnodig hoge rekening te ontvangen. Veel behandelingen vallen immers onder het eigen risico. Middels het contracteren wordt dit voorkomen.

Het omzetplafond betekent het aantal behandelingen dat een zorgverlener jaarlijks uitvoert tegen een bepaald tarief. Deze afspraken worden gemaakt tussen de zorgverlener en zorgverzekeraar. Door hier duidelijke afspraken over te maken, worden de kosten van de zorg in de hand gehouden.

> Bekijk meer over het omzetplafond


 

Eigen risico

Krijgt u zorg uit de basisverzekering? Dan betaalt u eigen risico. De overheid heeft het verplichte eigen risico dit jaar vastgesteld op €385,-. Lees meer over het eigen risico.

Als u volgend jaar het eigen risico in tien termijnen wilt betalen en u géén vrijwillig eigen risico heeft, dan kunt u zich tot en met 31 januari bij VGZ aanmelden voor een betalingsregeling.

> Gespreid betalen eigen risico aanvragen

Goed om te weten: heeft u de regeling gespreid betalen eigen risico voor dit jaar? Dan verlengt VGZ deze automatisch voor het volgende jaar. U kunt de regeling tussentijds stopzetten in Mijn VGZ.

Als de rekening van een zorgverlener rechtstreeks naar VGZ gaat, zoals bij ziekenhuiszorg bijvoorbeeld het geval is, dan krijgt u een nota voor het eigen risico thuis gestuurd. Heeft u zorgkosten gemaakt, maar ontvangt u geen rekening voor het eigen risico? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

De zorgkosten vielen niet onder het eigen risico

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaalt u eigen risico. Sommige zorg is echter uitgesloten en wordt dus volledig vergoed. Bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of bepaalde medicijnen. Ga na of de zorgkosten waarvoor u een rekening verwachtte wel onder het eigen risico vallen. U kunt de nota terugvinden op Mijn VGZ, waar u tevens kunt controleren of de behandeling onder het eigen risico viel.

De zorgverlener heeft de nota nog niet naar VGZ gestuurd

Het kan enige tijd duren voordat de zorgverlener de rekening naar VGZ stuurt. Op het moment dat VGZ de declaratie van de zorgverlener ontvangt, wordt ook de rekening voor het eigen risico naar u verstuurd. Het kan enkele maanden duren voordat VGZ de declaratie binnenkrijgt. Daardoor kan het gebeuren dat u eigen risico uit het ene jaar pas in het volgende jaar hoeft af te rekenen. Uiteraard betaalt u het bedrag van het eigen risico uit het jaar waarin u de zorgkosten gemaakt heeft.

U heeft uw eigen risico volledig verbruikt

Het verplicht eigen risico bedraagt € 385,-. Heeft u dit bedrag al opgemaakt? Dan wordt er aanspraak gedaan op uw vrijwillig eigen risico. Indien uw vrijwillig eigen risico ook al verbruikt is of u geen vrijwillig eigen risico heeft, worden de resterende zorgkosten volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.


 

Korting en bespaartegoed

UnitedConsumers is een consumentencollectief. Omdat we samen veel zorgverzekeringen afsluiten, krijgen we korting van VGZ. Sinds 2023 mag er geen korting meer gegeven worden op basisverzekeringen. Wij geven wel nog korting op onze aanvullende verzekeringen. U krijgt maandelijks 20% korting op alle aanvullende verzekeringen.

Zo werkt de korting

De UnitedConsumers door VGZ basisverzekering is bovendien precies hetzelfde als de VGZ basisverzekering. Onze eigen lijn aanvullende verzekeringen is afgestemd op de wensen van onze verzekerden. Zo bent u uitstekend verzekerd tegen een lagere premie.

U betaalt maandelijks uw premie zonder korting aan VGZ. Eventuele korting krijgt u van UnitedConsumers en kunnen we daarom niet verrekenen met de premie. Als u recht heeft op korting, dan storten wij uw korting in uw bespaartegoed. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

U ontvangt doorlopend voordeel op uw aanvullende zorgverzekering. U krijgt maandelijks 20% korting op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Doe er iets leuks mee!

Nadat de maandelijkse premie aan VGZ is betaald, ontvangt u de eventuele korting in uw bespaartegoed.

Eventuele korting ontvangt u in een bespaartegoed. U kunt uw bespaartegoed eenvoudig bekijken door in te loggen op Mijn UnitedConsumers. Hier kunt het bedrag uit laten keren of besteden in onze Kadoshop.

Via Mijn UnitedConsumers kunt u op elk moment uw bespaartegoed inzien en beheren. Met één druk op de knop kunt u het gepaarde bedrag, of een deel ervan, uit laten keren op uw bankrekening. Wanneer u de uitbetaling vóór de 10e van de maand aanvraagt, ontvangt u het bedrag tussen de 15e en de 20e van diezelfde maand op uw bankrekening.

U kunt het bedrag ook besteden in onze Kadoshop.

U betaalt de maandpremie aan VGZ en ontvangt de eventuele korting via UnitedConsumers. De korting staat daarom niet vermeld op het polisblad en de facturen van VGZ. In Mijn UnitedConsumers vindt u een polisblad met uw eventuele korting.

U ontvangt de eventuele korting in uw bespaartegoed zodra de maandpremie aan VGZ betaald is. Als u een betalingsachterstand heeft, wordt de korting niet uitbetaald. Dit kan ook gelden als u een betalingsachterstand heeft opgelopen met het betalen van eigen bijdrages of eigen risico.

Heeft u in 2024 enkel een basisverzekering? Dan ontvangt u geen korting op uw basisverzekering. De overheid heeft namelijk bepaald dat de collectiviteitskorting op de basisverzekering per 2023 verdwijnt. U kunt nog wel korting krijgen op uw aanvullende verzekering bij UnitedConsumers.


 

Vergoedingen

In de basisverzekering worden de kosten voor spoedeisende hulp vergoed tot het Nederlandse tarief. Vanuit een aanvullende verzekering kunt u een volledige vergoeding krijgen voor spoedeisende hulp in het buitenland.

Vergoeding buitenland

Vanuit de meeste aanvullende verzekeringen krijgt u een vastgesteld bedrag voor brillen of lenzen. Deze vergoeding geldt bij elke leverancier. Lees hier meer over de vergoeding voor brillen en lenzen.

In alle aanvullende verzekeringen ontvangt u een vergoeding voor beweegzorg, waar fysiotherapie onder valt. Wanneer u naar een fysiotherapeut gaat die een contract heeft met ons, wordt de behandeling volledig vergoed. Bij een zorgaanbieder zonder contract betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Lees hier meer over fysiotherapie.

Voor sommige zorg heeft u een verwijzing nodig. Die kunt u meestal vragen aan uw huisarts. Deze zorg krijgt u ook alleen vergoed als u een verwijzing heeft en uw huisarts de zorg heeft aangewezen. Lees hier meer over de verwijzing van de huisarts.

Het marktconform tarief is het tarief dat in de Nederlandse marktomstandigheden redelijk is voor een bepaalde behandeling. Geldt er geen wettelijk tarief voor de behandeling die u nodig heeft? Dan wordt maximaal het marktconform tarief vergoed. 

De zorgverzekeraar bepaalt het marktconform tarief door te kijken naar welke bedragen zorgverleners in rekening brengen voor dezelfde behandeling. Zijn de kosten van de behandeling bij de zorgverlener zonder contract hoger dan het marktconform tarief? Dan dient u het verschil zelf te betalen. Bent u het niet eens met de hoogte van het marktconform tarief? Dan kunt u een verzoek tot herbeoordeling indienen.

Heeft u de basisverzekering Eigen Keuze? Dan heeft u een combinatiepolis en krijgt u 100% van het marktconform tarief vergoed als u kiest voor een zorgverlener zonder contract. Tenzij het geestelijke gezondheidszorg, verpleging en/of verzorging betreft. In dat geval krijgt u 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed bij een zorgverlener zonder contract.

Wilt u weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde behandeling? Neem dan contact op met de afdeling Zorgadvies en Bemiddeling van VGZ.


 

Polisblad

Op het polisblad staan de gegevens van de verzekeraar en de verzekeringnemer. Als u met meerdere gezinsleden bij ons verzekerd bent, staan ook de gegevens van de andere verzekerden vermeld. Daarnaast staat aangegeven hoe u verzekerd bent: welke vorm basisverzekering u heeft en eventueel welke aanvullende pakketten u en uw gezinsleden hebben. Ook vindt u op het polisblad voor welke periode deze zorgverzekering geldt, hoeveel premie u betaalt en hoeveel eigen risico u heeft.

Op onze aanvullende verzekeringen krijgt u 20% korting. U betaalt uw zorgpremie gewoon iedere maand aan VGZ en u krijgt de korting van UnitedConsumers. U bepaalt zelf of u uw korting iedere maand wilt ontvangen of opspaart zodat u bijvoorbeeld rond de kerst of vakantie een mooi extraatje heeft. Wij storten het bedrag dan gewoon op uw rekening.

Bij uw aanmelding kunt u ervoor kiezen om uw polisblad digitaal te ontvangen. In dat geval ontvangt u het polisblad alsmede overige correspondentie per e-mail. In Mijn UnitedConsumers kunt u ook uw polisblad inzien. Hier kunt u ook wijzigingen op uw polis doorgeven. In Mijn VGZ kunt u ook instellen dat alle correspondentie, zoals het polisblad en facturen, digitaal of per post verstuurd wordt.

Kiest u voor communicatie per post? De extra kosten hiervoor zijn € 1,25 per maand.


 

Betaling

Krijgt u een rekening binnen van een zorgverlener en komt dat financieel niet goed uit? Dan biedt een betalingsregeling vaak de uitkomst. In de meeste gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling voor uw zorgverzekering af te sluiten zonder bijkomende kosten.

Via de UnitedConsumers Zorg app kunt u een aanvraag indienen voor een betalingsregeling*. Log in op de UnitedConsumers Zorg app, ga naar uw facturen en kies vervolgens voor betalingsregeling aanvragen. Doorloop vervolgens de 3 stappen die in de app weergegeven worden. Na uw aanvraag voor een betalingsregeling ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging.

Aanvragen in de UnitedConsumers Zorg app

* U kunt de aanvraag ook indienen in Mijn VGZ.

U kunt een betalingsregeling afsluiten voor uw zorgkosten, zoals: uw eigen risico, eigen bijdrage of uw premie. Hier zijn wel enkele regels aan verbonden:

 • De rekening is € 50,- of hoger.
 • U betaalt minimaal € 25,- per keer.
 • U betaalt het bedrag in minimaal 2 en maximaal 12 keer terug.
 • U kunt maximaal 4 betalingsregelingen tegelijk bij ons hebben.

> Betalingsregeling aanvragen via Mijn VGZ

Bij een achterstand van 6 maanden is VGZ verplicht u aan te melden bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Het CAK brengt een verhoogde premie in rekening welke direct wordt ingehouden op uw loon, uitkering of pensioen. U blijft wel verzekerd bij VGZ. Ook moet u nog steeds uw betalingsachterstand terugbetalen aan VGZ.

Een betalingsregeling met VGZ is niet meer mogelijk als u wordt aangemeld als wanbetaler bij het Centraal Administratiekantoor. Dit geldt ook als VGZ uw dossier heeft overgedragen aan een incassobureau. U zult dan samen met het incassobureau tot een oplossing moeten komen. Heeft u een schuldsaneringsovereenkomst? Ook dan gelden er andere afspraken. Neem hiervoor contact op met uw schuldhulpverlener.

Wij bieden u 20% korting op onze aanvullende verzekeringen. Wij kunnen deze hoge korting aanbieden, doordat wij werken met een automatische betalingswijze. Op deze manier blijven de kosten van de verzekeraar zo laag mogelijk en kunnen wij u onze hoge korting blijven aanbieden. Wij hebben ervoor gekozen om een betalingswijze te gebruiken die voor iedereen gelijk is. Vandaar dat de premie maandelijks wordt geïncasseerd.


 

Aanvullende verzekering

Nee, voor onze aanvullende verzekeringen hanteren wij geen medische acceptatie en/of selectiecriteria. Dit betekent dat u geaccepteerd wordt voor alle aanvullende pakketten.

Goed om te weten: voor de tandartsverzekering TandZeker 500 geldt een wachttijd voor bepaalde behandelingen.

> Bekijk onze aanvullende verzekeringen

Voor de tandartsverzekeringen van UnitedConsumers wordt u altijd geaccepteerd. Voor het TandZeker 500 pakket geldt wel een wachttijd van 12 maanden op de volgende behandelingen:

 • Orthodontie.
 • Implantaten.
 • Kronen en bruggen.
 • Gedeeltelijke gebitsprothesen.

 

De overheid stelt voor het basispakket vast welke medicijnen vergoed worden. Dit wordt vastgelegd in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (het GVS). Hierin staat aangegeven welke medicijnen uw zorgverzekeraar moet vergoeden, en voor welk bedrag. Zorgverzekeraars zijn deels vrij om de vergoedingen van geneesmiddelen in te richten: zij mogen van groepen medicijnen met dezelfde werking de goedkoopste uitkiezen, en dan alleen die vergoeden. De zorgverzekeraar hanteert dan een voorkeursbeleid of preferentiebeleid.

De totale zorgkosten van Nederland stijgen jaar na jaar. Overheid, verzekeraars en de zorgmarkt zoeken voortduren naar oplossingen om die kostenstijging te drukken. Van één medicijn (de werkzame stof) zijn vaak verschillende aanbieders (merknaam). De eisen voor medicijnen zijn zo streng dat de werking van verschillende merken niet of zelden verschilt. Omdat de werking hetzelfde is, kiezen zorgverzekeraars met een voorkeursbeleid ervoor om de goedkoopste variant te vergoeden vanuit een zorgverzekering. Vergelijk het met het kopen van paracetamol: grote kans dat u het goedkoopste merk kiest. Dat doet de zorgverzekeraar ook met geneesmiddelen. Medicijnen die buiten hun voorkeursbeleid vallen worden slechts gedeeltelijk of niet vergoed.

 

Wij staan voor u klaar

Staat uw vraag niet op deze pagina? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers