Contact
Mijn UnitedConsumers

WA beperkt casco

WA beperkt casco is een van de drie basisdekkingen voor uw auto. Deze basisdekking is een uitgebreide variant van de verplichte WA verzekering. De WA beperkt casco dekking wordt daarom ook wel WA plus verzekering genoemd.

Bij de WA beperkt casco autoverzekering bent u verzekerd tegen schade die u aan anderen veroorzaakt en schades aan uw eigen auto door overmacht.

wa beperkt casco verzekering


WA beperkt casco afsluiten

WA verzekering berekenen

Invullen

Vul uw kenteken, gegevens en schadevrije jaren in

WA verzekering vergelijken

Vergelijken

Vergelijk de beste en goedkoopste WA beperkt casco autoverzekeringen

WA verzekering afsluiten

Afsluiten

Kies uw WA beperkt casco verzekering en bespaar direct!

Bereken mijn besparing


Dekking WA beperkt casco

Met WA beperkt casco wordt schade die u met uw auto veroorzaakt aan een ander (net als bij de WA verzekering) vergoed door de verzekeraar. Daarnaast krijgt u met de beperkt casco verzekering ook enkele schades aan uw eigen auto vergoed. Hieronder ziet u de dekking van de WA beperkt casco autoverzekering:

vink Schade aan andere auto's.
vink Natuurrampen en blikseminslag.
vink Diefstal, ruitschade en joyriding.
vink Botsing met loslopende dieren of vogels.
vink Brand, ontploffing, zelfontbranding en kortsluiting.

kruis Vandalisme.
kruis Schades die u zelf toebrengt.
kruis Aanrijding, slippen en te water raken.


Regeling Directe Schadeafhandeling

De bedrijfsregeling Directe Schadeafhandeling (DSA) zorgt ervoor dat u met een WA beperkt casco verzekering schade (waarvoor de tegenpartij aansprakelijk is) bij uw eigen verzekeraar kunt melden en kunt laten repareren. Vervolgens zal uw verzekeraar de schade verhalen op de tegenpartij. Het doel van de regeling is tijdsbesparing, maar het allerbelangrijkste is dat u als klant centraal staat.


Eigen risico WA beperkt casco

Met de WA beperkt casco verzekering wordt er in bijna alle gevallen een eigen risico in rekening gebracht voor schade aan de eigen auto. Maakt u gebruik van herstelbedrijven die zijn aangesloten bij uw verzekeraar? Dan wordt het eigen risico vaak verlaagd, of betaalt u zelfs geen eigen risico. Het is slim om hiervoor uw polisvoorwaarden te checken.


Is een WA beperkt casco verzekering de beste keuze voor mijn auto?

Of de WA beperkt casco verzekering de beste keuze is voor uw auto, hangt af van een aantal factoren. Denk aan de leeftijd en de dagwaarde van de auto, maar ook of u verzekerd wilt zijn voor ruitschade en/of diefstal.

advies Advies van onze expert

"Voor auto's tussen de 6 en 10 jaar oud en met een dagwaarde tussen de € 2.000,- en € 10.000,- is het advies om voor een WA beperkt casco verzekering te kiezen."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Goedkope beperkt casco verzekering afsluiten

Een WA beperkt casco verzekering afsluiten via UnitedConsumers is extra voordelig. Wij vergelijken de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Kies voor beperkt casco en ontvang:

 • Een gratis Pluspakket met daarin  gratis verhaalservice, jaarlijkse premie-check én een tankkaart
 • Maandelijks korting op uw goedkope WA beperkt casco verzekering
   

Direct besparen


WA beperkt casco uitbreiden

U kunt de beperkt casco verzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering. Kies bijvoorbeeld voor een schadeverzekering inzittenden of een rechtsbijstandverzekering voor extra zekerheid.


Alternatieven WA plus verzekering

WA beperkt casco is al een uitgebreide autoverzekering. Maar, wilt u een autoverzekering met meer vergoedingen of juist een goedkopere autoverzekering? Bekijk dan hieronder ook eens onze andere autoverzekeringen.

Goedkoopste autoverzekering

WA verzekering
Vanaf € 12,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering 
   

Kies dit pakket

 
Uw keuze
Meest gekozen

Uitgebreide autoverzekering

WA beperkt casco
Vanaf € 14,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren  
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering
   

Kies dit pakket

 

Complete autoverzekering

WA casco (all risk)
Vanaf € 16,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering
   

Kies dit pakket


Veelgestelde vragen over de beperkt casco verzekering

Beperkt casco is een dekking van uw autoverzekering. Met een WA beperkt casco verzekering bent u verzekerd voor de schade aan uw auto die door overmacht is veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan stormschade of diefstal.

Kies beperkt casco

Het is verstandig om de dekking van uw autoverzekering jaarlijks onder de loep te nemen. Misschien heeft uw auto een veel lagere dagwaarde gekregen of zijn uw wensen veranderd, waardoor u uw huidige dekking wilt wijzigen. Lees hier alles over het wijzigen van uw autoverzekering.

Jaarlijkse premie-check

Heeft u een autoverzekering afgesloten via UnitedConsumers? Dan krijgt u jaarlijks een gratis premie-check. Wij vergelijken jaarlijks uw autoverzekering en stellen u op de hoogte als uw autoverzekering goedkoper kan. Zo weet u zeker dat u altijd de beste en goedkoopste autoverzekering heeft.

De voorlopige dekking voor uw auto betekent dat u verzekerd bent tussen het moment van aanvragen en definitieve acceptatie of weigering. Met een voorlopige dekking kunt u dus verzekerd rijden met uw auto.

U ontvangt altijd een bevestiging van ons als de voorlopige dekking voor uw auto toegekend wordt. Goed om te weten: de tijdelijke dekking voor uw auto is nog geen definitieve dekking.

Heeft de verzekeraar uw aanvraag geaccepteerd? Dan ontvangt u hier bericht over. Vanaf dit moment bent u definitief verzekerd en wordt de voorlopige dekking omgezet naar een definitieve dekking. De verzekeraar stuurt u vervolgens de polis en groene kaart.

Hoe snel uw aanvraag is afgehandeld, hangt af van verschillende factoren. Denk aan bezetting, openingstijden, eventuele verwerkingsachterstanden en speciale aanvragen.

> Ik heb een andere vraag