Contact
Mijn UnitedConsumers

Overstappen van autoverzekering

Overstappen van autoverzekering is een goed idee. Zeker wanneer u een goedkopere premie vindt, of als u voordeligere voorwaarden krijgt. Overstappen van autoverzekering is makkelijker dan u denkt.

Benieuwd naar de premie van uw nieuwe autoverzekering? Doe de check en start met besparen!  

Overstappen van autoverzekering


NL

 vink Altijd 14 dagen bedenktijd

Overstappen van autoverzekering in 5 stappen

Wilt u overstappen van autoverzekering? Wij helpen u een handje. Zo kunt u in 5 stappen eenvoudig overstappen van autoverzekering: 

controleer opzegtermijn overstappen autoverzekering

Stap 1: Controleer de opzegtermijn

Vóór u gaat overstappen van autoverzekering is het een goed idee om de opzegtermijn van uw huidige autoverzekeraar op te zoeken. De opzegtermijn vindt u terug op uw huidige polis. Meestal kunt u na een jaar maandelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Soms kunt u na een jaar dagelijks opzeggen.

autoverzekering vergelijken

Stap 2: Autoverzekering vergelijken 

Verzamel uw gegevens, zoals het kenteken, uw aantal opgebouwde schadevrije jaren en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt. Na het invullen van uw gegevens, kunt u uw autoverzekering vergelijken. Zo weet u zeker dat u na het overstappen van autoverzekering de beste en voordeligste verzekering heeft!

autoverzekering afsluiten

Stap 3: Autoverzekering afsluiten

Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Controleer dan goed of de ingangsdatum aansluit op de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering. Vul vervolgens de acceptatievragen naar waarheid in en sluit uw autoverzekering af. Zodra u uw autoverzekering heeft afgesloten, ontvangt u een bevestiging per e-mail.

acceptatie overstappen autoverzekering

Stap 4: Wacht uw acceptatie af

In de bevestigingsmail staat of u direct bent geaccepteerd of niet. Zo niet, dan is het belangrijk dat u eerst de acceptatie van uw nieuwe autoverzekering afwacht voordat u uw huidige autoverzekering opzegt. Zo voorkomt u dat u onverzekerd rondrijdt, dat mag namelijk niet. Soms kan de nieuwe autoverzekeraar u tijdelijk een voorlopige dekking geven. Op deze manier bent u toch verzekerd tussen het moment van aanvragen en definitieve acceptatie of weigering.

Stap 5: Zeg uw huidige autoverzekering op

Is uw nieuwe autoverzekering bevestigd? Dat is fijn, want nu kunt u uw huidige autoverzekering opzeggen met als einddatum de ingangsdatum van uw nieuwe autoverzekering. Gefeliciteerd! Het overstappen van autoverzekering is gelukt. 


Overstappen van autoverzekering

via UnitedConsumers

 • Ontvang maandelijks korting op uw autoverzekering.
 • Autoverzekering afsluiten die past bij uw wensen en budget.
 • Sluit uw autoverzekering online af en bespaar tot € 175,00 per jaar.
 •  

Direct overstappen
vink Altijd 14 dagen bedenktijd

overstappen van autoverzekering

Waarom overstappen van autoverzekering?

Van autoverzekering overstappen heeft vaak veel voordelen voor u. Misschien bent u bij de ene autoverzekeraar voordeliger uit dan bij een andere autoverzekeraar. Overstappen van autoverzekering is bijvoorbeeld in de volgende gevallen een uitstekend idee:

 • Na een schadeclaim: Waarschijnlijk is uw autoverzekering hierdoor een stuk duurder geworden. Het is daarom slim om autoverzekeringen te vergelijken en eventueel over te stappen van autoverzekering. 
 • Na een premieverhoging: Loopt uw contract af en zegt u de autoverzekering niet op? Dan loopt uw autoverzekering door en ontvangt u de nieuwe polis met een nieuwe (hogere) premie. Bekijk daarom of overstappen van autoverzekering voordeliger is. 
 • Ontevredenheid: Misschien heeft u een vervelende ervaring gehad met uw autoverzekeraar, of is de schadeafhandeling niet helemaal naar wens verlopen en wilt u daarom het liefst overstappen van autoverzekering. 
 • Elders voordeliger: Het kan ook zijn dat u uw autoverzekering aan het vergelijken bent en ergens anders een goedkopere autoverzekering heeft gezien. Dan is overstappen natuurlijk een uitstekend idee! Zo bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over voor een leuker leven.

Wanneer kan ik overstappen van autoverzekering?

De meeste autoverzekeringen hebben een looptijd van één jaar dat na afloop dagelijks opzegbaar is. Afhankelijk van de polis van uw autoverzekering kunt u zelf beslissen wanneer u wilt overstappen van autoverzekering. Het is daarom slim om van tevoren de polisvoorwaarden van uw huidige autoverzekering te checken.

jorg expert autoverzekeringen

advies Goed om te weten

"Sommige autoverzekeraars hanteren geen looptijd. Daardoor kunt u de autoverzekering per direct opzeggen. U vindt dit terug in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen


Overstappen van autoverzekering via UnitedConsumers

Wilt u overstappen van autoververzekering? Dat kan! Wij vergelijken maandelijks de beste én goedkoopste autoverzekeringen. En dankzij onze opzeghulp is overstappen supermakkelijk. Kies hieronder uw dekking en vergelijk direct uw autoverzekering.

Goedkoopste autoverzekering

WA verzekering
Vanaf € 12,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering 
   

Kies WA verzekering

 

Uitgebreide autoverzekering

WA beperkt casco
Vanaf € 14,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren  
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering
   

Kies WA beperkt casco

 

Complete autoverzekering

WA casco (all risk)
Vanaf € 16,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering
   

Kies WA casco


Veelgestelde vragen over overstappen van autoverzekering

Overstappen van autoverzekering na een schade kan aan de ene kant lastig zijn. Een autoverzekeraar kan namelijk het risico te groot vinden om u te verzekeren, omdat u recent schade heeft gereden. Na een recente schade kunt u dus niet altijd overstappen van autoverzekering.

Aan de andere kant kan overstappen van autoverzekering na een schade ook een interessante optie zijn. Als u schade aan uw auto meldt bij uw verzekering, gaat dit namelijk ten koste van uw schadevrije jaren. Als gevolg hiervan zal de premie van uw autoverzekering omhoog gaan. Hierdoor kan het voorkomen dat premies bij andere autoverzekeraars voordeliger zijn. Dan kan het zeker lonen om over te stappen van autoverzekering.

Wilt u weten of u naar ons kunt overstappen van autoverzekering na een schade? Neem dan contact op met onze experts. Wij helpen u graag!

U neemt uw opgebouwde schadevrije jaren mee wanneer u overstapt naar een andere autoverzekering. Let u echter wel op halve schadevrije jaren of niet volgemaakte schadevrije jaren. U heeft te maken met halve of niet volgemaakte schadevrije jaren wanneer u voor het volmaken van een contractjaar overstapt naar een andere autoverzekering. De nieuwe verzekeraar bepaalt of het niet volgemaakte schadevrije jaar wordt afgerond op een heel jaar of dat het komt te vervallen.

Bij het overstappen naar een nieuwe autoverzekering, zal de verzekeraar u enkele acceptatievragen stellen. Hierbij kunt u denken aan vragen als:

 • Wordt het voertuig gebruikt voor lesdoeleinden, zakelijke doeleinden, het tegen betaling vervoeren van personen of het tegen betaling bezorgen van maaltijden?
 • Is uw autoverzekering ooit opgezegd, geweigerd of zijn er beperkte voorwaarden gesteld?
 • Wordt de rijvaardigheid van u beïnvloed door handicap, ziekte of medicijnen?
 • Bent u als aanvrager ook de eigenaar en kentekenhouder van de auto?
 • Is het voertuig langer dan 14 dagen onverzekerd geweest?
 • Bent u ooit veroordeeld door een strafrechter?
 • Heeft u een in Nederland geldig rijbewijs?
 • Heeft u de laatste vijf jaar schade gehad?
 • Heeft u aantekeningen op uw rijbewijs?
 • Is de rijbevoegdheid u ooit ontzegd?

Op basis van de acceptatievragen beoordeelt de autoverzekeraar uw aanvraag. Het is belangrijk dat u deze volledig en naar waarheid invult. Vult u de acceptatievragen niet naar waarheid in? Dan kan de autoverzekeraar uw aanvraag afwijzen.

Bekijk alle veelgestelde vragen


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!