Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope WA verzekering kiezen

De letterlijke betekenis van WA is 'Wettelijke Aansprakelijkheid'. Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) bent u als autobezitter verplicht minimaal een WA verzekering voor uw auto af te sluiten.

Met een WA verzekering bent u verzekerd voor schade aan andere auto's, passagiers en weggebruikers. Schade aan uw eigen auto wordt niet vergoed door een WA autoverzekering.

wa verzekering


Goedkope WA verzekering afsluiten

WA verzekering berekenen

Invullen

Vul uw kenteken, gegevens en schadevrije jaren in

WA verzekering vergelijken

Vergelijken

Vergelijk de beste en goedkoopste WA autoverzekeringen

WA verzekering afsluiten

Afsluiten

Sluit de goedkoopste WA verzekering af en bespaar!

Bereken mijn besparing


WA verzekering verplicht

In Nederland is het verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. Het is belangrijk dat u een autoverzekering afsluit zodra het voertuig op uw naam staat. Het is niet toegestaan om zonder autoverzekering de weg op te gaan.


Dekking WA verzekering

Met een WA verzekering bent u verzekerd voor maximaal € 1.220.000,- aan materiële schade en € 6.070.000,- aan immateriële (letsel)schade aan andere voertuigen en/of weggebruikers. Uiteraard geldt hierbij dat schade bij het ontbreken van een rijbewijs en/of gebruik van alcohol en drugs niet vergoed wordt door de WA verzekering.


WA autoverzekering uitbreiden

U kunt uw WA verzekering uitbreiden met een aanvullende autoverzekering. Kies voor extra zekerheid bijvoorbeeld voor een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering.


Is een WA verzekering de beste keuze voor mijn auto?

Of de WA verzekering de beste keuze is voor uw auto, hangt af van een aantal factoren. Denk aan de leeftijd en de dagwaarde van de auto, maar ook of u in staat bent om eventuele schade zelf te betalen.

advies Advies van onze expert

"Voor auto's ouder dan 10 jaar en met een dagwaarde van maximaal € 2.000,- is het advies om een WA autoverzekering af te sluiten."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Goedkope WA verzekering afsluiten

Een WA verzekering afsluiten via UnitedConsumers is extra voordelig. Wij vergelijken de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Kies voor een WA verzekering en ontvang:

 • Een gratis Pluspakket met daarin gratis verhaalservice, jaarlijkse premie-check én een tankkaart
 • Maandelijks korting op uw goedkope WA verzekering
   

Direct besparen


Regeling Directe Schadeafhandeling

De bedrijfsregeling Directe Schadeafhandeling (DSA) zorgt ervoor dat u met een WA verzekering schade (waarvoor de tegenpartij aansprakelijk is) bij uw eigen verzekeraar kunt melden en kunt laten repareren. Vervolgens zal uw verzekeraar de schade verhalen op de tegenpartij. Het doel van de regeling is tijdsbesparing, maar het allerbelangrijkste is dat u als klant centraal staat.


Eigen risico WA verzekering

Bij een WA verzekering wordt over het algemeen geen eigen risico in rekening gebracht bij schade die u veroorzaakt aan anderen. De verzekeraar vergoedt het schadebedrag aan de tegenpartij. Houd er wel rekening mee dat schade invloed kan hebben op uw schadevrije jaren.


Alternatieven WA verzekering

Biedt de WA verzekering onvoldoende dekking voor uw auto? Bekijk dan eens de dekking van de WA beperkt casco of WA casco (all risk) autoverzekering. Met deze dekkingen bent u uitgebreider verzekerd tegen schade. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Uw keuze
Meest gekozen

Goedkoopste autoverzekering

WA verzekering
Vanaf € 12,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering 
   

Kies dit pakket

 

Uitgebreide autoverzekering

WA beperkt casco
Vanaf € 14,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren  
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering
   

Kies dit pakket

 

Complete autoverzekering

WA casco (all risk)
Vanaf € 16,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering
   

Kies dit pakket


Veelgestelde vragen over de WA verzekering

Het is verstandig om de dekking van uw autoverzekering jaarlijks onder de loep te nemen. Misschien heeft uw auto een veel lagere dagwaarde gekregen of zijn uw wensen veranderd, waardoor u uw huidige dekking wilt wijzigen. Lees hier alles over het wijzigen van uw autoverzekering.

Jaarlijkse premie-check

Heeft u een autoverzekering afgesloten via UnitedConsumers? Dan krijgt u jaarlijks een gratis premie-check. Wij vergelijken jaarlijks uw autoverzekering en stellen u op de hoogte als uw autoverzekering goedkoper kan. Zo weet u zeker dat u altijd de beste en goedkoopste autoverzekering heeft.

De voorlopige dekking voor uw auto betekent dat u verzekerd bent tussen het moment van aanvragen en definitieve acceptatie of weigering. Met een voorlopige dekking kunt u dus verzekerd rijden met uw auto.

U ontvangt altijd een bevestiging van ons als de voorlopige dekking voor uw auto toegekend wordt. Goed om te weten: de tijdelijke dekking voor uw auto is nog geen definitieve dekking.

Heeft de verzekeraar uw aanvraag geaccepteerd? Dan ontvangt u hier bericht over. Vanaf dit moment bent u definitief verzekerd en wordt de voorlopige dekking omgezet naar een definitieve dekking. De verzekeraar stuurt u vervolgens de polis en groene kaart.

Hoe snel uw aanvraag is afgehandeld, hangt af van verschillende factoren. Denk aan bezetting, openingstijden, eventuele verwerkingsachterstanden en speciale aanvragen.

Met onze gratis kentekencheck ziet u in één oogopslag alle belangrijke en technische gegevens over uw auto.

Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd en de dagwaarde van de auto. Zo ziet u direct of een WA verzekering een passende keuze is voor uw auto.

Check mijn kenteken


Kenteken:
NL

> Ik heb een andere vraag